Tag Archives: buat t-shirt

Idea Cetak Baju RM8.00 Episod 1

Idea Cetak Baju RM8.00 episod BARU ini, apa yang menarik?

Salam Cetak Baju & Buat Baju Murah buat pengunjung KilangCetak.com

Hari ni kita mulakan kelas idea cetak baju episod yang PERTAMA.

Tahun lepas, pelbagai keluaran baju di pasaran bak kata ‘ibarat tumbuh macam cendawan’.

Kebanyakan semua adalah keluaran baju milik Bumiputera. Pelanggan juga banyak Bumiputera. Syabas kerana kita saling sokong-menyokong antara penjual dan pelanggan.

Dalam episod 1, ‘straight to the point’ admin bagi kira-kira untuk anda fikir-fikirkan tentang bisnes baju dengan design sendiri.

HARGA JUAL (biasa promote di FB): RM 25.00 *macam murah sangat!!!ada harga lagi tinggi dari tu..

KOS BUAT BAJU: RM 9.00 (saja test2 buat 20 helai)

KOS POSLAJU: RM 6.00 *rate antara semenanjung Malaysia

BERAPA UNTUNGNYA???

RM25 tolak RM 9 tolak RM 6 = RM 10.00 sehelai

Kita kira kalau 20 helai, RM 10 kali 20 sama dengan RM 200.00

Kalau 100 helai? tak perlu ada kalkulator, tambah angka 0 di belakang, jadi RM2000.00

Ringkasnya, ROI 100% untuk sehelai baju. Malah ada yang dapat UNTUNG lebih banyak bergantung kepada tahap betapa popularnya mereka.

Macam mana design baju yang boleh dihasilkan?

Ini contohnya,

idea cetak baju

Dengan hanya menggunakan FONT pun dah boleh hasilkan design sendiri. Design macam ni guna Microsoft Word pun kami tak kisah. =)

Ada masa lapang, tengah relax2, fikirkan idea cetak baju anda. Mana lah tahu design anda boleh MELETUP2…

Dah ada design, boleh contact untuk cetak baju. Kat sini buat baju murah je. =)

Kos buat baju boleh dibincang. Corak-corak baju & jenis baju pun kita boleh bincang sampai tercetak baju anda.

Jangan lupa harga cetak baju di sini.

cetak baju murah

Promosi Bulan Januari 2015

Jadi dalam episod ini, harap anda berfikir sejenak dengan potensi yang ada. Idea sentiasa ada dalam kepala masing-masing tinggal nak diterjemahkan atas baju.

Ada banyak warna baju yang boleh anda pilih untuk idea ini. JOM T-Shirt Kosong Malaysia

Jumpa dalam episod seterusnya. Nak TANYA? Nak SEMBANG?

telefon cetak baju

Terjemahkan design baju anda ke atas baju itu.

buat baju murah

Kongsi pada rakan anda:

Bahasa Melayu Kini Pilihan Kami

KilangCetak.com mengambil inisiatif untuk menggunakan Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi di laman kami. Kami berbesar hati menyambut pelanggan yang kesemuanya adalah dari Malaysia dan semestinya warganegara.

Namun begitu, terdapat beberapa bahagian yang menggunakan bahasa Inggeris atas sebab  istilah biasa yang digunakan dalam bidang ini.

Anda juga mungkin menyedari bahawa paparan muka depan laman KilangCetak.com telah berubah konsep. Pihak kami mencuba sedaya upaya untuk menyediakan paparan yang lebih kreatif serta ringkas. Paling utama mesej yang ingin disampaikan diterima oleh semua pengunjung.

Sebelum mengakhiri ucapan ini, kesudian anda semua untuk berkongsi KilangCetak.com kepada rakan-rakan anda amat kami dahulukan ucapan terima kasih.

Sampai berjumpa lagi.

Admin, KilangCetak.com

Kongsi pada rakan anda: