Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pengunjung KilangCetak.com

Baju Korban 2024 T-Shirt Design Qurban 1445H

Berikut adalah design terkini daripada KilangCetak.com untuk tahun ini.

Umat Islam di Malaysia dengan izin-Nya akan menyambut Hari Raya Aidiladha atau Hari Raya Haji / Korban pada 10 Zulhijjah 1445 Hijrah demikian merujuk kepada tarikh-tarikh penting dalam Islam.

Pengisytiharan 1 Zulhijah dan tarikh 10 Zulhijah iaitu tarikh bagi Hari Raya Haji / Aidiladha 2024 bagi negeri-negeri seluruh Malaysia nanti akan diumumkan secara rasmi oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja

Nak buat baju korban 2024 untuk masjid, surau ataupun keluarga?

Pasti dengan adanya baju korban dapat memeriahkan lagi suasana buat AJK mahupun peserta Korban yang turut serta pada tahun ini. Program korban di masjid atau di surau memiliki beberapa kelebihan.

Pertama, program ini meningkatkan kebersamaan umat Muslim, memperkuat ikatan sosial dan persaudaraan. Kedua, program ini berfungsi membantu umat Muslim beramal dan memberikan bantuan kepada yang memerlukan. Selain itu, program korban di masjid juga memberikan pendidikan nilai-nilai keagamaan, meningkatkan kesejahteraan sosial, meningkatkan kesedaran tentang penyembelihan halal, memperkuat identiti keagamaan, dan meningkatkan hubungan dalam komuniti.

Alhamdulillah, program seumpama program korban tahun ini pasti mendapat sambutan meriah serta membolehkan orang ramai turut melihat ibadah ini dilaksanakan.

Wajarlah program seperti ini dimeriahkan lagi dengan adanya baju korban.

Macam mana nak order?

Untuk peringkat awal, anda perlukan design, nak rupa mana baju korban tersebut. Sejak tahun lepas, kami cuba untuk keluarkan design baru untuk anda pilih. Lainlah sikit daripada orang lain kan, atau taklah asyik design tu saja.

Boleh campur Roundneck Lengan Pendek, Lengan Panjang, Baju Kanak-kanak pun ada. Baju Muslimah kini sudah ada 14 warna yang boleh dipilih. AJK Lelaki nak baju berkolar pun boleh!

Selanjutnya, perlu dikumpulkan saiz-saiz baju yang hendak dibuat. Peserta lelaki pasti dengan lengan pendek, manakala yang wanita, pasti inginkan lengan panjang.

Anda tak perlu risau kalau ada yang memerlukan baju yang extra size, kami ada sediakan saiz hingga 7XL. In Sya Allah, semua boleh seragam.

Ingin cuba jenis baju yang lebih ceria? jom buat jersi korban.

Baju Korban Corak Jersi Sublimation Ready Made Ready STOCK Pun Boleh.

baju korban

Penutup

Saya berharap agar program korban di setiap masjid, surau mahupun persendirian berjalan dengan lancar dan dipermudahkan.

In Sya Allah.

‎ربي يسر ولا تعسر ,ربي تمم بالخير