Bangkit 2021: 4 Perkara PENTING Harapan Tahun 2021

bangkit 2021

Tahun 2020 telah meninggalkan kita. Kini AYUH Bangkit 2021. Selamat Tahun Baru 2021 buat pengunjung KilangCetak.com

Kami mendoakan agar anda berada dalam kesihatan yang baik bersama keluarga tercinta.

Apa yang anda harapkan untuk tahun 2021 ini? Sudah pasti mengharapkan yang lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Dalam entri kami pada kali ini, Kami ingin berkongsi 4 Perkara PENTING yang AMAT Diharapkan pada tahun 2021.

Bangkit 2021: 1. Penularan Covid-19 Dapat Dibendung

Tahun 2020 menyaksikan seluruh DUNIA digembarkan dengan penularan virus Covid-19. Setiap hari kita dimaklumkan jumlah pesakit yang sembuh serta jumlah yang dijangkiti malah lebih menyedihkan angka korban akibat virus ini.

Status Terakhir untuk tahun 2020. (Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia)

Di penghujung tahun 2020, kita dimaklumkan tentang VAKSIN yang mampu melawan virus ini. Mudah-mudahan dengan izin-Nya, kita berjaya melawan virus ini, pada masa sama mencatatkan penurunan kes sehingga ke angka sifar.

Kerajaan Malaysia melalui Menteri Kesihatan telah menandatangani perjanjian pembelian awal dengan syarikat farmaseutikal Pfizer pada 24 November 2020 untuk mendapatkan bekalan vaksin COVID-19 sebanyak 12.8 juta dos bagi menampung keperluan imunisasi untuk 20 peratus atau 6.4 juta rakyat Malaysia.

27 November 2020, Kenyataan Media PERDANA MENTERI mengenai Pembekalan Vaksin COVID-19

Apa yang diharapkan usaha-usaha ini dapat memberikan impak positif dalam menangani pandemik ini.

Sementara itu, adalah amat digalakkan untuk kita terus mengamalkan norma baharu dalam kehidupan seharian seperti yang disarankan oleh pihak Kementerian Kesihatan.

bangkit 2021 elak 3s

Bangkit 2021: 2. Aktiviti Sosial Kembali Rancak

Masih segar dalam ingatan bila dikuatkuasakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), kita dikehendaki berada di rumah masing-masing. Tak dapat PERGI KERJA. Tak dapat PERGI BERSUKAN. Paling SEDIH, TAK DAPAT BALIK RAYA.

Kini, kerajaan telah memberikan kelonggaran melalui PKPP. Boleh pergi KERJA, RIADAH, BALIK KAMPUNG dan lain-lain dengan mematuhi standard operation prosedure (SOP) yang ditetapkan.

Nak buat family day? Lihat juga ini, 3 Perkara PENTING Untuk Buat Family Day Sepanjang PKPB

bangkit 2021 promo 1212
Promo Baju Family Day Microfiber hingga 31 Januari 2020

Promosi 12.12 disambung hingga 31 Januari 2020 untuk memberi peluang kepada anda untuk mendapatkan harga terbaik ini.

Kami amat berharap dengan penurunan kes Covid-19, dapat memberi ruang kepada kita semua untuk berkumpul dalam skala yang lebih besar. Namun menitik beratkan soal kesihatan.

Bangkit 2021: 3.Peningkatan Jualan Dalam Sektor Ekonomi

Tahun 2020 menyaksikan beberapa pengusaha kedai terpaksa gulung tikar. Juga ada yang beralih penjualan melalui platform online, seperti Lazada, Shopee, untuk makanan Food Panda, Grab Food dan sebagainya.

Kesan Covid-19, membuatkan pengusaha atau peniaga terpaksa mencari peluang untuk meningkatkan jualan. Demi meneruskan periuk nasi mereka.

Walau bagaimanapun, setiap perusahaan atau perniagaan mempunyai identiti sendiri. Sempena tahun 2021, eloklah untuk menyediakan baju company untuk diri anda mahupun staf.

Kami di KilangCetak.com sedia menawarkan pilihan baju untuk anda.

Semua sedia maklum pintu sempadan negara masih ditutup. Ini masanya untuk kita melancong dalam negara. Banyak tempat menarik yang ada, ada PANTAI, ada PULAU, ada TEMPAT SEJARAH dan macam-macam lagi.

Pada masa yang sama, dapat menyumbang kepada pendapatan sektor pelancongan. Pasti pendapatan mereka terjejas teruk akibat pandemik. Manakan kita semua tidak boleh keluar rumah sebelum ini.

Boleh kita guna motto ni, CUTI-CUTI MALAYSIA, SOP JAGA JANGAN LUPA.

4.Kestabilan Politik Malaysia

Bukan nak cerita siapa yang disokong. Sebagai rakyat marhaen, kita hanya mengharapkan kestabilan. Juga mengharapkan kerajaan yang tidak membebankan rakyatnya.

Dengar juga ura-ura Pilihan Raya Umum mungkin akan diadakan pada tahun ini. Benarkah?

Jika benar, dikala pandemik, janganlah kita leka tatkala sibuk berkempen dan sebagainya. Seeloknya kekal disiplin menjaga SOP yang telah ditetapkan. Sama-sama kita elak kesan Piliharaya Sabah tahun lepas berulang.

bangkit 2021 baju pilihanraya

Semua Mengharapkan Yang Lebih Baik Pada Tahun 2021

Tidak kira sesiapa saja, semua mengharapkan terbaik. Tahun lepas pasti ramai yang diduga dan dicabar dengan pelbagai ujian. Mudah-mudahan tahun 2021 merupakan tahun untuk mereka bangkit. Moga urusan dipermudahkan oleh-Nya.

Kami di KilangCetak.com mendoakan yang baik-baik untuk anda semua. Mohon juga yang baik-baik untuk kami dan staf-staf.

BAGAIMANA UNTUK ANDA TEMPAH BAJU?

Whatsapp kami, En. Hakiki akan membantu anda. 01150700007.

Sekian saja daripada kami. Moga kita berjumpa lagi akan datang.

Salam Muhibah. Selamat Tahun Baru 2021

Posted in Blog | Tagged , , | Leave a comment

3 Perkara PENTING Untuk Buat Family Day Sepanjang PKPB

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Kami doakan semua berada dalam keadaan yang sihat. Paling utama, bersabarlah menghadapi cabaran Covid-19. Bukan kata risau nak jalan-jalan, paling mencabar buat mereka yang kehilangan sumber pendapatan, samada diberhentikan kerja atau kemerosotan perniagaan.

Buat mereka yang terlibat dalam sektor pelancongan, tempat kunjungan sepi tanpa pengunjung. Nak rentas daerah susah, nak rentas negeri lagi payah.

Tempat kunjungan tepi pantai, bot-bot pisang tak dapat beraksi untuk membuatkan pengunjung yang menaikinya tergolek, tercampak di pesisir pantai. Sorak tawa yang biasa memeriahkan kawasan tepi pantai, SEPI.

Alhamdulillah, kita diberi khabar baik daripada kerajaan. DAH BOLEH RENTAS NEGERI, RENTAS DAERAH. Sekatan Jalan Raya (SJR) sudah dihentikan.

Dah lama tak balik kampung?

Dah lama tak jalan-jalan dengan keluarga atau rakan-rakan?

Ini peluangnya.

Tapi, dalam pos ni, kami nak kongsikan kepada anda 3 perkara PENTING untuk buat FAMILY DAY sepanjang tempoh PKPB.

1.Rancang FAMILY DAY Anda Dengan BERHATI-HATI!

Kali ni jika nak buat Family Day bukan sekadar kena pilih TEMPAT/LOKASI, TARIKH, TENTATIF dan sebagainya.

Sekarang, untuk pilih TEMPAT. Anda perlu buat sedikit home work, antaranya, status semasa kes Covid-19 di lokasi yang ingin dituju.

Kat mana boleh dapatkan info-info ni?

Mudah! Anda boleh rujuk Facebook Kementerian Kesihatan Malaysia. Setiap hari mereka bagi update.

Satu lagi, kenal pasti kawasan yang kena PKPD. Jangan pula tempat yang anda nak tuju tu dalam PKPD, memang kena patah balik atau tukar plan nanti.

Berkaitan dengan TEMPAT, ada beberapa tempat tumpuan yang masih BELUM DIBUKA untuk dikunjungi. Sebagai contoh, taman tema air, atau tempat-tempat tema yang tertutup. PENTING untuk anda kenal pasti.

Jika tak pasti juga, kami sarankan anda untuk call dulu tempat yang nak dituju untuk tanya sama ada mereka BUKA atau TUTUP.

Dari segi TARIKH, rasanya tak jadi masalah sangat, ikut kesesuaian MASA anda. Anak-anak memang tak pergi sekolah, tapi ada yang buat kelas online guna Zoom atau Google Meet. Itu boleh bincang sesama ahli keluarga dan rakan-rakan.

2.Ikuti SOP Yang Telah Ditetapkan Oleh Kerajaan

Dah biasa guna app MYSEJAHTERA? Pastikan anda gunakan untuk scan bila tiba di lokasi. Dalam app tu boleh masukkan nama ahli keluarga anda. PENTING. Kemaskini!!!

Kemaskini free je daripada kena kompaun/saman RM1000.00. Tak tahu macam mana, tanya dengan kawan-kawan atau En. Google.

PAKAI FACE MASK. Ya, pakai face mask. Pakai tu satu hal. Jangan lupa bawa bekalan face mask yang mencukupi. Face mask untuk dewasa, malah saiz untuk kanak-kanak JANGAN DILUPAKAN.

norma baharu yang perlu ingat masa family day

Elakkan berada di tempat yang SESAK. Tempat yang SEMPIT dan TERTUTUP serta elak BERSEMBANG DEKAT-DEKAT.

STANDBY HAND SANITIZER. Pergi berjalan ni pastu singgah mana-mana, pegang itu dan ini. Sebelum buat apa-apa, gunakan hand sanitizer atau cuci tangan anda guna sabun.

Bukan takat nak elak Covid-19, malah untuk elak kuman dan bakteria. Macam-macam penyakit ada yang kita tak nampak. Elok kita jaga kebersihan.

3.Buatlah Baju Family Day Untuk Kenangan

Ya, ini paling PENTING. Sebagai kenangan buatlah baju family day. Meriah nanti bila jalan-jalan. Bila dah jarak-jarak, kenal lah daripada belakang. Taklah hilang pula. Lebih-lebih lagi untuk kanak-kanak. Elok biar sedondon. Sama warna semua.

Pasal Baju Family Day. Kami menawarkan promosi bulan Disember 2020, PROMO1212. Buat Baju Family Day kain jersi Microfiber, harga HANYA dari RM12 sehelai.

harga family day PROMO1212

Ada banyak pilihan warna boleh anda pilih. TAKDA DESIGN? No Problem. Boleh pilih template design family day yang kami ada. Yang JAUH, boleh dipos tak kira di mana anda berada.

pilihan warna baju family day
size microfiber family day

Untuk SIZE yang ada, daripada saiz kanak-kanak 1 tahun+ hingga dewasa sebesar 5XL. Boleh pilih lengan pendek atau lengan panjang.

Apa yang lebih menarik? MINIMUM ORDER 10 helai. Boleh campur saiz, boleh campur pendek dan panjang.

Kami berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Kenali ASMA TEXTILE.

Okay, kami di KilangCetak ingin mendoakan agar perjalanan family day selamat dan dihindari daripada Covid-19. Sekian lama tak dapat berjalan. Kali ini, jalan-jalan sedikit berbeza, ikuti panduan yang disarankan kerajaan.

BAGAIMANA UNTUK ANDA TEMPAH BAJU FAMILY DAY?

Whatsapp kami, En. Hakiki akan membantu anda. 01150700007.

Sekian saja daripada kami. Moga kita berjumpa lagi akan datang. Salam Muhibah. Selamat Family Day.

Posted in Blog | Tagged , , , , | 1 Comment

Dirgahayu Tuanku Sultan Perak

UCAPAN SEMBAH TAAT SETIA
SEMPENA ULANG TAHUN HARI KEPUTERAAN TAHUN 2020
DULI YANG MAHA MULIA PADUKA SERI SULTAN PERAK DARUL RIDZUAN
SULTAN NAZRIN MUIZZUDDIN SHAH
IBNI ALMARHUM SULTAN AZLAN MUHIBBUDDIN SHAH AL-MAGHFUR-LAH

Dengan penuh rasa syukur, patik merafak sembah taat setia dan menjunjung kasih tahniah Duli Yang Maha Mulia Sultan Perak Darul Ridzuan, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah, bersempena Ulang Tahun Keputeraan Duli Yang Maha Mulia Tuanku.

Rakyat sekalian berdoa agar Tuanku akan terus dilimpahi rahmat dan hidayah-Nya, serta berada dalam keadaan sihat, sejahtera dan penuh kedaulatan.

Posted in Blog | Tagged , , | Leave a comment

Pakej Harga Cetak Baju Cotton & Microfiber

Anda mencari tempat untuk cetak baju?

MOQ 10 helai saja!!

Posted in Cetak Baju Di Sini | Tagged | Leave a comment