Cetak Baju Online | T-Shirt Printing Online

Selamat Datang ke KilangCetak.com
Mencari tempat untuk cetak baju? untuk program anda seperti acara sukan, marathon, sukan sekolah. Juga cetak baju untuk hari keluarga (family day), reunion, rombongan dan sebagainya.
Di sinilah tempat cetak baju.

cetak baju apple run
baju applerun

Amat sesuai untuk tempahan Cetak Baju sempena program yang anda anjurkan seperti Hari Keluarga, Konvoi, Baju Rewang Kahwin, Baju Krew Event dan Macam-macam.

KilangCetak Baju Untuk Semua


Ikuti Instagram KilangCetak untuk melihat tempahan terdahulu.

KilangCetak Baju Untuk Semua

Kami menyediakan penghantaran ke seluruh Negeri.

Kami tahu, anda tentu suka kalau kerja mencetak Baju menjadi mudah macam ni:

pelanggan
Anda TAK PERLU keluar rumah untuk mencari kedai Cetak Baju.

 

Anda TAK PERLU berbelanja besar untuk Cetak Baju untuk dipakai semasa program yang anda rancang tidak kira secara kecil-kecilan atau kumpulan besar.

Anda TAK PERLU mengusung plastik besar yang mengandungi Baju yang ditempah.

Anda TAK PERLU pening kepala dan bazir minyak untuk menghantar kepada penerima Baju tersebut.

Anda TAK PERLU risau kalau tak reti buat design guna perisian komputer, lukis atas kertas pun dah cukup, TIADA CAJ DESIGN.

KAMI BOLEH BANTU ANDA CETAK BAJU PADA HARGA YANG MURAH
baju-cotton

Kami didaftarkan di Suruhanjaya Syarikat Malaysia bawah nama perniagaan ASMA TEXTILE.
KilangCetak.com merupakan sebuah Pusat Cetak Baju Online sejak Januari 2013.

Bermula daripada hobi, kini kami mempunyai premis kedai terletak di Station 18, Ipoh PERAK.

Sejak dari itu, kami telah mencetak baju dan telah dihantar ke seluruh negeri malah telah sampai ke luar negara (SINGAPURA, BRUNEI, UK dan lain-lain).

Kami juga berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia (MOF).

Okay kini anda telah serba sedikit mengenali perkhidmatan yang kami sediakan. Izinkan kami berkongsi kepada anda semua TIPS PENTING bagaimana untuk dapatkan harga cetak baju yang ideal untuk anda.
Untuk pengetahuan anda, tiga perkara utama yang diperlukan sebelum kita dapat mencetak baju; 1. Design Baju (saiz cetak); 2 Design Baju (bilangan warna); 3. Kuantiti Baju yang Hendak Dibuat
1. Design Baju (saiz cetak)
Saiz cetakan dapat ditentukan dengan adanya design baju. Cetak saiz A3 adalah lebih TINGGI kosnya berbanding cetak saiz A4. JIKA ANDA MEMPUNYAI BAJET KAMI SARANKAN CETAK SAIZ A4.
ANDA JUGA BOLEH MEMBUAT CETAKAN PADA BAHAGIAN BELAKANG, LENGAN BAJU SERTA BAHAGIAN BAWAH BAJU. *Setiap tambahan elemen akan membuatkan kos cetakan baju meningkat.
2. Design Baju (bilangan warna)
Ringkasnya, lagi BANYAK warna yang hendak dicetak lagi MAHAL harga baju anda. NAK JIMAT CETAK SAHAJA SATU WARNA.
ANDA JUGA BOLEH MEMBUAT CETAKAN PADA BAHAGIAN BELAKANG, LENGAN BAJU SERTA BAHAGIAN BAWAH BAJU. *Setiap tambahan elemen akan membuatkan kos cetakan baju meningkat.
3. Kuantiti Baju Yang Hendak Dibuat
SEMAKIN BANYAK ANDA TEMPAH, SEMAKIN MURAH HARGA BAJU ANDA! 
ANDA JUGA BOLEH MEMBUAT CETAKAN PADA BAHAGIAN BELAKANG, LENGAN BAJU SERTA BAHAGIAN BAWAH BAJU. *Setiap tambahan elemen akan membuatkan kos cetakan baju meningkat.
buat-design

Sebahagian daripada baju yang dicetak di KilangCetak.com Anda boleh ikuti kami di instagram.com/kilangcetak

Jenis-jenis baju yang biasa pelanggan kami buat:

Jenis Baju
Apa keistimewaannya?
Baju Gathering/ Reunion/ Family DaySekian lama tak berjumpa, tidak salah jika anda cetak baju sempena gathering/ reunion/ family day. Boleh dijadikan kenangan. Design boleh disesuaikan dengan meletakkan nama group, malah jika ada bajet tambahan boleh letak nama masing-masing pada setiap baju.
Baju I AMBaju I AM ni pernah famous pada tahun 2013-2014 namun masih ramai yang meminati paten tersebut. Apakan tidak, kalau pakai waktu balik kampung, jarang jumpa kan, tengok baju sahaja dah kenal semula. SENANG. Di KilangCetak, anda nak buat sehelai pun kami boleh buatkan.
Baju Rewang/ Kenduri KahwinTahukah anda, majlis perkahwinan anda akan lebih menarik dan dihargai oleh sanak saudara serta jiran-jiran apabila anda memberi kepada merekan sehelai baju tanda terima kasih atas memastikan majlis perkahwinan anda lancar dan meriah.
Baju Program/ SukanPelbagai perancangan program dibuat tidak kira oleh pihak kementerian, jabatan, organisasi, syarikat swasta mahupun perseorangan. Sehelai baju sebagai token cenderahati kepada semua peserta yang turut menjayakan program itu.
Baju SyarikatSebuah syarikat tidak kira besar mahupun baru buka, bos pasti inginkan anda berpakaian seragam (sama) supaya sedap mata memandang. Anda boleh sulam logo syarikat pada baju serta sulam nama anda pada baju.
Baju Kelas / Baju KelabNak buat baju kelas setiap tahun pun boleh. Nama pun kenang-kenangan. Nanti dah habis sekolah tiada kenangan baju waktu sekolah dulu.

JOM CETAK BAJU DENGAN KILANGCETAK.COM


Untuk memudahkan proses sebut harga, berikan kami design dan kuantiti. Whatsapp atau EMEL.

Jika anda jauh daripada kedai kami di Ipoh, Perak, kami sedia membantu dalam pengurusan penghantaran ke pintu rumah anda dengan rakan perkhidmatan penghantaran kami ke rumah/pejabat anda.

Penghantaran terus ke rumah
Dengan khidmat kurier terbaik, kami berusaha memastikan penghantaran terus di hadapan pintu rumah anda. Sekiranya anda tiada di rumah, pihak kurier akan memaklumkan kepada anda untuk menyerahkan tempahan Baju kepada anda.

Dimiliki Oleh:
ASMA TEXTILE (002224436-W)
22 Medan Stesen 19/4
Station 18
31650 Ipoh
Perak
+60 5-321 5848 / 011-50700 007
Waktu Operasi: Isnin hingga Jumaat 9.00 pagi hingga 6.00 petang
Sabtu 9.00 pagi hingga 1.00 petang
Ahad/Cuti Umum TUTUP

PERHATIAN:
**Kami menggalakkan semua pelanggan untuk Whatsapp dan berurusan melalui emel bagi memudahkan rujukan.
**Kami tidak menggalakkan anda telefon untuk tanya harga baju. Ini kerana harga baju hanya boleh diberikan selepas merujuk pada lakaran/design yang diberikan oleh anda.
**Sila bekalkan kepada kami fail dalam format .Ai atau .psd untuk memudahkan produksi.
**Waktu produksi biasa kami adalah 14 hari  (2 minggu) sekiranya pelanggan memberikan fail .Ai (Adobe Illustrator).
**Kami tidak bertanggungjawab sebarang kerosakan/kesilapan untuk tempahan yang tergesa-gesa (urgent). Anda dinasihatkan untuk membuat tempahan seawal mungkin sebelum tarikh baju tersebut hendak digunakan. MAKLUMKAN KAMI TARIKH BAJU TERSEBUT UNTUK DIGUNAKAN.
***PENTING!!! Sekiranya mesej anda tidak DIBALAS, panggilan anda tidak DIJAWAB. Jangan MARAH. Kami cuba sedaya upaya untuk membalas dan menjawab. Kami juga manusia biasa yang perlukan rehat serta ada tugasan yang dilaksanakan.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Posted in Cetak Baju Di Sini | Tagged , , | Leave a comment

Selamat Menyambut Ramadhan Al – Mubarak 1441H (2020)

Kami di KilangCetak.com ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al – Mubarak 1441H buat muslimin dan muslimat di seluruh dunia. Mudah-mudahan bulan Ramadhan kali ini lebih bermakna berbanding yang sebelumnya.

Pada Ramadhan kali ini, amat berbeza dengan yang sebelumnya. Kita menghadapi cabaran penularan pandemik Covid-19 bukan sekadar di Malaysia malah di seluruh dunia. Dengan penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), norma biasa ketika bulan Ramadhan seperti ke Masjid menunaikan solat tarawih tidak dapat dilakukan.

Kita perlu sama-sama sabar dan redha dalam menghadapi cabaran ini serta berdoa agar penularan virus ini berakhir. In Sya Allah.

Sehubungan dengan pengumuman Perdana Menteri kita semalam (23 April 2020), perintah PKP dilanjutkan lagi.

PUTRAJAYA: Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) fasa ketiga yang dijangka berakhir pada 28 April akan dilanjutkan untuk tempoh dua minggu lagi, iaitu sehingga 12 Mei 2020 (fasa keempat).

Akhir kata, semoga Ramadan kali ini benar-benar mengangkat tahap ketakwaan kita yang merupakan matlamat asasi pensyariatan fardu puasa di bulan Ramadan sebagaimana yang difirmankan oleh Allah SWT dalam surah al-Baqarah ayat 183 yang bermaksud

“Wahai orang yang beriman, diwajibkan kepada kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan kepada umat terdahulu agar kamu bertakwa”.

Surah al-Baqarah: 183

Semoga kita mendapat bahagian yang maksimum daripada limpahan rahmat, barakah dan maghfirah yang dijanjikan Allah SWT di bulan ini. Selamat menyambut Ramadan al-Mubarak dan selamat menunaikan ibadah puasa.

Teruskan melawat laman web kami, untuk maklumat terkini. Juga ikuti kami di Facebook.

Jom tengok koleksi katalog kami, jenama OrenSport, Microfiber, Cotton, Honey Comb & Corporate Shirt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Posted in Blog | Tagged , , , , , | Leave a comment

Cabaran Covid-19 & Tempahan Cetak Baju Family Day

Salam sejahtera pelanggan KilangCetak.com,

Saya En. Hakiki, apa khabar semua? Dalam cabaran Covid-19 ini, saya berharap anda semua dalam keadaan yang sihat di samping keluarga. Ini hari ke-5 Perintah Kawalan Pergerakan yang dikuatkuasakan kerajaan dan ditulis ketika #dudukdirumah. Ayuh kita cegah Covid-19.

Dalam keadaan kini, adalah wajar bagi kita untuk berada tenang di rumah dan menjaga kesihatan masing-masing. Kekalkan kesabaran anda. Sama-sama kita berdoa agar dugaan ini dapat diatasi dan segalanya kembali normal.

Kami di KilangCetak.com, telah menetapkan kedai ditutup sehingga 14 April 2020. Walau bagaimanapun kami masih sedia menerima pertanyaan atau tempahan melalui saluran Whatapps.

Kemaskini pada 26 Mac 2020

Cabaran Covid-19

Perkembangan terkini berkaitan Covid-19 boleh diperolehi daripada sumber yang sahih. Rujuk Portal Rasmi Kementerian Kesihatan Malaysia berkaitan Wabak Coronavirus COVID-19.

Tempahan Cetak Baju Family Day

Seperti yang saya maklum sebentar tadi, kami menerima pertanyaan dan tempahan cetak baju melalui Whatsapp. Pasti baju family day bukan untuk digunakan dalam masa terdekat. Namun tidak salah untuk kita merancang untuk peringkat awal. In Sya Allah bila keadaan sudah kembali normal, kita boleh meneruskan agenda yang dirancang bersama keluarga atau kawan-kawan.

Cara masih sama macam biasa. Semuanya boleh dilakukan melalui saluran Whatsapp.

Sudah pasti dalam satu family terdapat pelbagai lapisan umur dan ada yang inginkan lengan panjang serta selainnya. Kami di KilangCetak.com agak biasa dengan permintaan baju family day, maka kami cuma tawarkan hampir kesemua jenis saiz yang diperlukan. Sila rujuk rajah di bawah.

Andai anda masih ada kemusykilan, jangan risau. Boleh saja Whatsapp kami. In Sya Allah kami akan membantu anda sebaik mungkin.

Di akhir pos ini, saya mewakili KilangCetak.com ingin menggalakkan anda semua untuk mematuhi ketetapan yang dikuatkuasakan kerajaan ketika ini. Duduk saja di rumah. Juga amalkan langkah pencegahan yang disarankan oleh Kementerian Kesihatan.

Sama-sama kita berdoa akan kesihatan yang baik dan kesejahteraan kita bersama.

Sekian dari kami, KilangCetak.com

Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
50 %
Posted in Blog | Tagged , | Leave a comment