Kiriman yang diketengahkan

Cetak Baju Online | T-Shirt Printing Online

SELAMAT DATANG KE KILANGCETAK – CETAK BAJU ONLINE MALAYSIA

PERKHIDMATAN CETAK BAJU & “PRINTING T-SHIRT” UNTUK PELBAGAI GUNA DENGAN HARGA YANG BERPATUTAN DAN BERKUALITI DI MALAYSIA

MASIH MENCARI TEMPAT CETAK BAJU? INI TEMPAT ANDA BOLEH CETAK BAJU DENGAN HARGA BAJET

SAYA TAHU ANDA MESTI PENAT MENCARI KEDAI CETAK BAJU YANG BUAT CETAK BAJU PADA HARGA YANG MURAH KAN? BUKAN SAHAJA MURAH MALAH MENCARI YANG BERKUALITI DAN SEDAP DIPAKAI

pelanggan

Pelanggan daripada Melaka, Terengganu, Kedah dan juga Sarawak mendapat khidmat cetak baju kami.

“Baju selamat sampai”

KAMI TAHU, ANDA TENTU SUKA KALAU KERJA MENCETAK BAJU MUDAH MACAM INI:

Anda TAK PERLU keluar rumah untuk mencari kedai Cetak Baju. Anda TAK PERLU berbelanja besar untuk Cetak Baju untuk dipakai semasa program yang anda rancang tidak kira secara kecil-kecilan atau kumpulan besar.
Anda TAK PERLU mengusung plastik besar yang mengandungi Baju yang ditempah.*Staf kami boleh masukkan ke dalam kereta anda jika ambil di kedai. Anda TAK PERLU pening kepala dan bazir minyak untuk menghantar kepada penerima Baju tersebut.
Anda TAK PERLU risau kalau tak reti buat design guna perisian komputer, lukis atas kertas pun dah cukup. Anda TAK PERLU takut kena tipu sebab pertama kali cuba tempah secara online.
Ya! Kami boleh bantu anda cetak baju pada harga yang murah dan sedaya upaya untuk memudahkan urusan anda. In Sya Allah
KilangCetak sudah beroperasi sejak 2013 serta berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) serta Kementerian Kewangan Malaysia (MOF).

Kami sedia menasihati anda mengenai Percetakan Baju dan seterusnya menghasilkan baju yang anda ingini.

Okay kini anda telah serba sedikit mengenali perkhidmatan yang kami sediakan. Izinkan kami berkongsi kepada anda semua TIPS PENTING bagaimana untuk dapatkan harga cetak baju yang ideal untuk anda.

Untuk pengetahuan anda, tiga perkara utama yang diperlukan sebelum kita dapat mencetak baju; 1. Design Baju (saiz cetak); 2 Design Baju (bilangan warna); 3. Kuantiti Baju yang Hendak Dibuat

1. Design Baju (saiz cetak)
Saiz cetakan dapat ditentukan dengan adanya design baju. Cetak saiz A3 adalah lebih TINGGI kosnya berbanding cetak saiz A4. JIKA ANDA MEMPUNYAI BAJET KAMI SARANKAN CETAK SAIZ A4.
ANDA JUGA BOLEH MEMBUAT CETAKAN PADA BAHAGIAN BELAKANG, LENGAN BAJU SERTA BAHAGIAN BAWAH BAJU. *Setiap tambahan elemen akan membuatkan kos cetakan baju meningkat.
2. Design Baju (bilangan warna)
Ringkasnya, lagi BANYAK warna yang hendak dicetak lagi MAHAL harga baju anda. NAK JIMAT CETAK SAHAJA SATU WARNA.
ANDA JUGA BOLEH MEMBUAT CETAKAN PADA BAHAGIAN BELAKANG, LENGAN BAJU SERTA BAHAGIAN BAWAH BAJU. *Setiap tambahan elemen akan membuatkan kos cetakan baju meningkat.
3. Kuantiti Baju Yang Hendak Dibuat
SEMAKIN BANYAK ANDA TEMPAH, SEMAKIN MURAH HARGA BAJU ANDA! 
ANDA JUGA BOLEH MEMBUAT CETAKAN PADA BAHAGIAN BELAKANG, LENGAN BAJU SERTA BAHAGIAN BAWAH BAJU. *Setiap tambahan elemen akan membuatkan kos cetakan baju meningkat.

Jenis-jenis baju yang biasa pelanggan kami buat:

Jenis Baju
Apa keistimewaannya?
Baju Gathering/ Reunion/ Family Day Sekian lama tak berjumpa, tidak salah jika anda cetak baju sempena gathering/ reunion/ family day. Boleh dijadikan kenangan. Design boleh disesuaikan dengan meletakkan nama group, malah jika ada bajet tambahan boleh letak nama masing-masing pada setiap baju.
Baju I AM Baju I AM ni pernah famous pada tahun 2013-2014 namun masih ramai yang meminati paten tersebut. Apakan tidak, kalau pakai waktu balik kampung, jarang jumpa kan, tengok baju sahaja dah kenal semula. SENANG. Di KilangCetak, anda nak buat sehelai pun kami boleh buatkan.
Baju Rewang/ Kenduri Kahwin Tahukah anda, majlis perkahwinan anda akan lebih menarik dan dihargai oleh sanak saudara serta jiran-jiran apabila anda memberi kepada merekan sehelai baju tanda terima kasih atas memastikan majlis perkahwinan anda lancar dan meriah.
Baju Program/ Sukan Pelbagai perancangan program dibuat tidak kira oleh pihak kementerian, jabatan, organisasi, syarikat swasta mahupun perseorangan. Sehelai baju sebagai token cenderahati kepada semua peserta yang turut menjayakan program itu.
Baju Syarikat Sebuah syarikat tidak kira besar mahupun baru buka, bos pasti inginkan anda berpakaian seragam (sama) supaya sedap mata memandang. Anda boleh sulam logo syarikat pada baju serta sulam nama anda pada baju.
Baju Kelas / Baju Kelab Nak buat baju kelas setiap tahun pun boleh. Nama pun kenang-kenangan. Nanti dah habis sekolah tiada kenangan baju waktu sekolah dulu.

family day go pro uitm pahang

JOM CETAK BAJU DENGAN KILANGCETAK.COM

  • Harga cetak baju serendah RM9.00 sehelai siap baju serta siap cetak, di bawah bajet anda
  • Katalog Baju terdiri daripada jenama terpilih seperti FOURSQUARE, ORENSPORT, GILDAN dan CROSSRUNNER.
  • Pilihan jenis baju yang berbagai. Ada kain jenis 100% cotton, baju microfiber, baju dry fit, quick dry, honey comb, baju kanak-kanak, baju cotton premium, baju korporat, baju lengan panjang, muslimah dan banyak lagi.
  • Proses cetakan mengambil masa 3-14 hari bekerja selepas bayaran deposit dibuat. Tertakluk kepada jadual produksi. Sekiranya anda ada tempahan urgent, maklumkan kepada kami supaya boleh dirancang dengan baik.
  • Tiada design? Kami sedia membantu.

penghantaran

Jika anda jauh daripada kedai kami di Ipoh, Perak, kami sedia membantu dalam pengurusan penghantaran ke pintu rumah anda dengan rakan perkhidmatan penghantaran kami ke rumah/pejabat anda.

Dimiliki Oleh:
ASMA TEXTILE (002224436-W)
22A Medan Stesen 19/4
Station 18
31650 Ipoh
Perak
+60 5-321 5848 / 012-6596001
Waktu Operasi: Isnin hingga Jumaat 9.00 pagi hingga 6.00 petang
Sabtu/Ahad/Cuti Umum TUTUP

Kongsi pada rakan anda:

Cetak Baju RM9 Bulan Puasa Tahun 2019

Cetak Baju RM9 Bulan Puasa Tahun 2019

RM9 SEHELAI? T-SHIRT #FAMILYDAY

Bulan Puasa dah nak dekat. Sekarang persiapan raya lagi awal, ada sebelum puasa dah setel. Raya 1st & 2nd pakai baju raya, hari seterusnya macam mana? Apa kata pakai t-shirt family day pula. Jalan2 siar2 di lokasi riadah yang ada di #Malaysia. Masa sama mengeratkan hubungan, mungkin dah lama tak jumpa. Ini masanya.

Cerita pasal baju RM9 ni lama dah tau, ni tahun 2013 punya harga! Mana yang dapat anak masa tu, mahu dah nak masuk #sekolah rendah dah wei!! Harga barang dulu dengan sekarang lain sangat. TAPI, khas utk bulan Puasa ni kami #kilangcetak tawarkan harga ini!!!

Pilihan Warna Baju Cotton 100% 160gsm

YA! RM9 sehelai. Kain ni cotton yang biasa org guna buat baju family day di sini. Bukan kain nipis macam baju pagoda/singlet tau. In sya Allah selesa.

Nak tempah dah? tekan ni >> http://wasap.my/60126596001

Apa tunggu lagi? Tempah awal2, tarikh promosi ni dari 1 Mei sampai 29 Mei 2019 sahaja. Risau kalau lambat, production sesak, melepas nanti. Setel awal, senang hati nak jalani ibadah, #terawih dan sebagainya. kan2?

Bukan sahaja untuk pakai masa RAYA, jika anda ada program selepas raya, tak kira program perkhemahan ke, jalan-jalan rombongan ke, bersukan ke, boleh buat tempahan masa ni.

Nak datang kedai? moh le
ASMA TEXTILE – 22 Medan Stesen 19/4, Station 18, 31650 #Ipoh, #Perak.

web kami: http://www.kilangcetak.com

#cetakbaju #buatbaju #tshirt #cetaktshirt

Akhir kata daripada kami, kami ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada muslimin dan muslimat tidak kira di mana anda berada. Mudah-mudahan kita diberikan ketenangan dan kekuatan untuk menjalani ibadah sepanjang bulan yang mulia ini. In sya Allah.

Niat puasa ingat lagi? moh kita ulangkaji. maklumlah setahun sekali.

Okay, jangan lepaskan peluang harga best ini ya. Berjumpa kita lagi dalam Whatsapp nanti. In sya Allah walaupun bulan Puasa, kami akan balas secepat mungkin. Belah malam mungkin tak berapa reply, malam kita beribadah dulu ya.

Sekian dari kami. Cetak Baju Di Sini Kilangcetak.com

Kongsi pada rakan anda:

Baju Sublimation, Jahit Customade & Readymade

Baju Sublimation, Jahit Customade & Readymade

Assalamualaikum & salam sejahtera pelanggan KilangCetak yang dihormati. Diharapkan anda semua sihat sentiasa.

Kini sudah bulan Mac 2019 (dah lama admin tak hantar kiriman di sini, sibuk sikit), Alhamdulillah masa sekejap saja berlalu. Jika dikira, ini masuk tahun ke-6 http://www.kilangcetak.com beroperasi. Bukan kaleng-kaleng, pinjam bahasa orang guna dalam PUBG.

Sebelum saya nak cerita pasal perkhidmatan kami untuk tahun ni. KilangCetak.com mengucapkan jutaan terima kasih kepada pelanggan yang membuat tempahan dengan kami dan mereka yang berkongsi/promote kami pada kenalan masing. Jasamu amat dikenang.

Okay, kembali pasal topik kita. Baju Sublimation, Jahit Customade & Readymade, apa benda nak dikhabarnya? okay mari baca perlahan-perlahan di bawah.

Baju Sublimation

Apakah sublimation? senang kata satu cara teknik mencetak secara digital di atas kain. Print atas kain, lepas tu potong dan jahit jadi baju. Hah, tu info paling ringkas yang senang faham. Nak lebih jelas, ni kami berikan contoh:

Baju sublimation ni biasa guna material seperti Polyester Interlock atau Mini Eyelet. Jenis kain ni, biasanya pelanggan kami guna yang mini eyelet, katanya taklah terlalu panas berbanding interlock. Tapi sebenarnya bergantung pada keselesaan masing-masing juga. Dua-dua kain memang okay.

Design boleh letak apa? nak letak apa-apa pun letaklah, warna nak berpuluh-puluh dalam tu pun boleh, logo ada 100 company sponsor pun tiada masalah. Nak letak efek macam shadow, gradient, 3D dan macam-macam boleh saja. Sebab apa ya? Kerana kita guna digital printer lah.

Daripada kain tu plain (putih saja), kita gunakan printer digital (ni printer besar tau, bukan printer kat rumah tu, mahu 6 kaki punya printer ni), imej akan dicetak atas transfer paper kemudian kita gunakan mesin heat press (ni pun besar, bukan takat A3 tau). Bila dah transfer, potong ikut bentuk baju dan diakhiri dengan proses menjahit.

Dengar cara kerja tadi nampak pun macam rumit sikit, itu juga sebabkannya lebih mahal berbanding baju-baju jenis lain.

Tapi jika ada bajet, kami boleh buatkan untuk anda.

Untuk baju sublimation, minimum order dia kena banyak. Kami terima tempahan 40 helai ke atas sahaja.

Baju Customade

Seterusnya kita berbicara tentang baju customade. Baju jenis ni dah lama ada pun. Biasanya sekolah/asrama, syarikat yang sederhana besar, kolej dan macam lagi. Paten baju anda boleh tentukan nak jahit macam mana. Asalkan tukang jahit boleh cantum kain-kainnya. Lagi kompleks, lagi mahal upah jahitnya. Keep it simple & nice to wear.

Kami di KilangCetak menerima tempahan baju customade (jahit khas) sekurangnya order 30 helai ke atas. Tapi 30 helai pun harga agak tinggi. Lebih elok buat banyak-banyak.

Jenis kain yang biasa orang panggil ada 3, TC, Microfiber (Eyelet) & Lacoste (Pique). Kadar harga tak sama mengikut jenis kain.

Sebelum jahit baju, kami kena dapatkan kain dulu. Tak boleh beli sikit-sikit kain, kerugian nanti. Jadi baju customade sesuai ditempah bila kuantiti banyak.

Okay, hal ni penting. MASA NAK SIAPKAN?. Nak menjahit memang ambil masa, belum dikira masa untuk mencetak lagi. Saranan kami, buat tempahan sekurang-kurangnya 3 minggu bekerja sebelum nak guna. Dapat lagi awal lagi bagus.

Baju Readymade

Ya, ini paling banyak orang tempah. Sebabnya pelanggan nak dalam masa yang segera dan kos yang tak terlalu tinggi. Tapi daripada pengalaman kami, lebih kepada nak cepat sebenarnya. Tapi tak mengapa, selagi kami boleh bantu, kami akan bantu sebelum masa baju itu diperlukan.

Bila baju readymade ni, adalah katalognya. Kita mulakan dengan baju paling HOT dibuat adalah baju cotton.

Pelbagai pilihan warna untuk baju cotton. Biasanya orang buat baju family day. Jadi nak kena ada lengan pendek, lengan panjang, kanak-kanak dan rompers/ baju baby. Tidak ketinggalan baju cotton roundneck pendek sampai saiz 8XL (besar tu….)

Baju cotton terpulang kepada anda nak cetak apa di depan mahupun di belakang. Ada juga nak letak nama dan sebagainya.

Untuk tahun 2019, kami paparkan harga terkini.

Pasti ada pelanggan yang pernah buat tempahan dengan kami. Yang RM10 dah takda ke bang? Berita baik. Untuk pelanggan yang setia, kami mengekalkan harga asas RM10 macam dulu.

Pelanggan baru jangan risau, anda pun boleh dapat harga member-member. Whatsapp laju2 kami nanti.

Kami akan bekalkan kepada anda pautan untuk katalog baju readymade lain yang kami ada.

Nak buat baju tapi belum ada idea? Anda boleh lihat koleksi gambar baju untuk tahun 2018.

link galeri gambar 2018>>> https://goo.gl/G97UgV

Setiap design baju yang selain daripada pakej RM12/RM10, harganya ada berbeza. Itu sebabnya kami akan meminta lakaran baju daripada anda. Ceritakan anda nak baju tu macam mana. Kami akan tengok macam mana dan berikan harga yang terbaik.

Penghantaran Disediakan Seluruh Negeri

Tidak kira di mana anda berada. Baju anda boleh dihantar menggunakan khidmat kurier. Jangan risau. 80% pelanggan kami adalah pelanggan dari luar negeri Perak Darul Ridzuan.

Di akhir kiriman ini, sekiranya anda berhampiran dengan kedai kami. Jemput hadirkan diri. Boleh lihat contoh baju yang disediakan.

Sekiranya anda terjumpa kiriman ini dan belum lagi nak buat baju, sila kongsi (share) kepada ahli keluarga, kawan-kawan dan kenalan lain. Kami amat berterima kasih atas usaha anda.

Sekian, terima kasih sekali lagi atas sokongan anda semua. Teruskan Cetak Baju dengan Kilangcetak.com

Dimiliki Oleh:
ASMA TEXTILE (002224436-W)
22 Medan Stesen 19/4
Station 18
31650 Ipoh
Perak
+60 5-321 5848 / 012-6596001
Waktu Operasi: Isnin hingga Jumaat 9.00 pagi hingga 6.00 petang
Sabtu/Ahad/Cuti Umum TUTUP

Kongsi pada rakan anda:

5 Tahun Cetak Baju Di Sini Promo 2018

Cetak Baju Di Sini Promo 2018 Tahun ke-5 kini di KilangCetak.com

Penghargaan untuk semua pelanggan kami yang menyokong KilangCetak.com, sukacita kami ingin menawarkan kembali Promo 2018 yang dahulunya ditawarkan pada tahun 2015. Ya, cetak baju serendah RM9 sehelai dengan kuantiti 20 helai dalam satu tempahan.

Kami sedar akan kenaikan harga barangan berbeza berbanding tahun 2015, namun kami bersemangat untuk memberikan harga cetak baju serendah RM8 sehelai dengan kuantiti minimum 100 helai.

Harga cetak baju yang amat berpatutan dan kami pasti sesuai dengan bajet anda samada untuk kegunaan hari keluarga, program kelab, baju jalan-jalan dan sebagainya.

Kualiti cetakan adalah seperti biasa, kami tidak akan kurangkan penggunaan dakwat/ink yang biasa digunakan ke atas t-shirt anda. Cetakan seperti biasa dengan harga yang betul-betul berpatutan.

Realisasikan IDEA anda di atas t-shirt/ baju SEKARANG.

Ingin melihat contoh baju yang pernah kami buat untuk pelanggan kami? Tekan di bawah (tiada akaun Instagram tiada masalah, kami buat ‘public’):

Ikuti Instagram KilangCetak untuk melihat tempahan terdahulu.

Info lain juga dipaparkan dalam Facebook kami, banyak gambar dan info yang kami letakkan di sana. Sehinggakan kebanyakan masa hingga tidak sempat untuk membalas komen/mesej anda di sana. Kami sarankan anda untuk Whatsapp terus ke talian 012-6596001.

Petua mencetak baju design sendiri:

Mulakan berwhatsapp dengan kami, 012-659 6001.
2. Berikan terus butiran seperti nama dan lokasi anda.
3. Ada design? Kalau ada terus attach
4. Berapa helai nak tempah? ada kuantiti lebih memudahkan pengiraan. Tempahan minimum adalah 20 helai. Wajib lebih 20 helai. Kurang daripada itu, maaf tak dapat ambil.
5. Tunggu balasan daripada kami.
Penetapan harga bergantung kepada design & kuantiti yang hendak ditempah.

Jika ada kelapangan boleh datang ke kedai kami yang terletak di Station 18, Ipoh, Perak. Kini di buka Isnin hingga Sabtu. Sabtu buka 9 pagi hingga 1 petang sahaja ya.

Dimiliki Oleh:
ASMA TEXTILE (002224436-W)
22A Medan Stesen 19/4
Station 18
31650 Ipoh
Perak
+60 5-321 5848 / 012-6596001
Waktu Operasi: Isnin hingga Jumaat 9.00 pagi hingga 6.00 petang
Sabtu 9.00 pagi hingga 1.00 petang
Ahad/Cuti Umum TUTUP

Kongsi pada rakan anda: