Arkib Kategori: Cetak Baju Di Sini

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2019

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2019

Assalamualaikum w.b.t. buat semua pengunjung KilangCetak.com
Kami ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2019, maaf zahir dan batin.

Selamat Hari Raya

Bagi mereka yang memandu pulang ke kampung halaman, sila memandu kereta dengan berhati-hati. Ingatlah orang yang tersayang. Mudah-mudahan semuanya selamat disamping kita mengeratkan silaturahim sesama keluarga dan rakan handai.

Hah, nak makan tu pun jaga-jaga ya. puasa dah sebulan, berat banyak turun, bila raya, baru dua tiga hari lebur berat badan. hehe~

Okay, sambil-sambil beraya ni, kami ingin war-warkan harga sempena Hari Raya Aidilfitri tahun ni. moh tengok gambar bawah ni

Ya, RM9 sehelai* untuk saiz-saiz tertentu. Buat tempahan anda dari 7 Jun 2019 hingga 21 Jun 2019 untuk dapatkan harga yang menarik ini.

Jenis baju yang digunakan adalah 100% cotton lengan pendek Roundneck. Cotton yang digunakan tidak panas, sesuai dengan suhu di Malaysia ni.

Anda boleh cetak design pilihan sama ada di depan atau belakang 1 warna cetakan.

Harga di atas merangkumi t-shirt bersaiz S-2XL sahaja. Untuk saiz-saiz lain, sila rujuk senarai harga di bawah:

Terdapat 17 pilihan warna t-shirt yang boleh dipilih (tertakluk pada stok). Kebiasaan untuk mereka yang inginkan baju family day, ada nak baju dewasa pendek/panjang, nak baju kanak-kanak, malah nakkan baju untuk baby yang baru bersalin. Maka kami sediakan untuk anda 7 kategori harga (termasuk harga raya RM9).

Inginkan carta saiz?

Ingin membuat tempahan? Apa yang perlu anda sediakan?

Pertamanya, design baju yang anda inginkan, ada boleh buat lakaran atas kertas atau dapatkan contoh daripada laman pencarian (En. Google Image), kami boleh bantu untuk ubah ikut yang anda inginkan. Jika anda ingin mencuba design sendiri, boleh gunakan software berkaitan seperti Adobe Illustrator atau software atas talian seperti Customink.

Keduanya, dapatkan senarai saiz baju yang diperlukan. Dengan adanya senarai ini, kami akan membuat semakan stok, Setelah stok disahkan, barulah anda boleh teruskan untuk membuat bayaran deposit.

Di atas adalah panduan ringkas untuk anda. Jika ada sebarang pertanyaan, anda boleh terus Whatsapp kami: tekan link di bawah

http://wasap.my/601150700007
http://wasap.my/601150700007
http://wasap.my/601150700007
http://wasap.my/601150700007
http://wasap.my/601150700007

Begitulah tadi makluman yang kami ingin sampaikan dalam pos ini. Sekali lagi kami ingin ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir & batin.

Anda juga berminat dengan keluaran terkini baju jersey kami. Tekan gambar di bawah ya.~

Sekian daripada kami KilangCetak.com

Admin.

Kongsi pada rakan anda:

Baju Sublimation, Jahit Customade & Readymade

Baju Sublimation, Jahit Customade & Readymade

Assalamualaikum & salam sejahtera pelanggan KilangCetak yang dihormati. Diharapkan anda semua sihat sentiasa.

Kini sudah bulan Mac 2019 (dah lama admin tak hantar kiriman di sini, sibuk sikit), Alhamdulillah masa sekejap saja berlalu. Jika dikira, ini masuk tahun ke-6 http://www.kilangcetak.com beroperasi. Bukan kaleng-kaleng, pinjam bahasa orang guna dalam PUBG.

Sebelum saya nak cerita pasal perkhidmatan kami untuk tahun ni. KilangCetak.com mengucapkan jutaan terima kasih kepada pelanggan yang membuat tempahan dengan kami dan mereka yang berkongsi/promote kami pada kenalan masing. Jasamu amat dikenang.

Okay, kembali pasal topik kita. Baju Sublimation, Jahit Customade & Readymade, apa benda nak dikhabarnya? okay mari baca perlahan-perlahan di bawah.

Baju Sublimation

Apakah sublimation? senang kata satu cara teknik mencetak secara digital di atas kain. Print atas kain, lepas tu potong dan jahit jadi baju. Hah, tu info paling ringkas yang senang faham. Nak lebih jelas, ni kami berikan contoh:

Baju sublimation ni biasa guna material seperti Polyester Interlock atau Mini Eyelet. Jenis kain ni, biasanya pelanggan kami guna yang mini eyelet, katanya taklah terlalu panas berbanding interlock. Tapi sebenarnya bergantung pada keselesaan masing-masing juga. Dua-dua kain memang okay.

Design boleh letak apa? nak letak apa-apa pun letaklah, warna nak berpuluh-puluh dalam tu pun boleh, logo ada 100 company sponsor pun tiada masalah. Nak letak efek macam shadow, gradient, 3D dan macam-macam boleh saja. Sebab apa ya? Kerana kita guna digital printer lah.

Daripada kain tu plain (putih saja), kita gunakan printer digital (ni printer besar tau, bukan printer kat rumah tu, mahu 6 kaki punya printer ni), imej akan dicetak atas transfer paper kemudian kita gunakan mesin heat press (ni pun besar, bukan takat A3 tau). Bila dah transfer, potong ikut bentuk baju dan diakhiri dengan proses menjahit.

Dengar cara kerja tadi nampak pun macam rumit sikit, itu juga sebabkannya lebih mahal berbanding baju-baju jenis lain.

Tapi jika ada bajet, kami boleh buatkan untuk anda.

Untuk baju sublimation, minimum order dia kena banyak. Kami terima tempahan 40 helai ke atas sahaja.

Baju Customade

Seterusnya kita berbicara tentang baju customade. Baju jenis ni dah lama ada pun. Biasanya sekolah/asrama, syarikat yang sederhana besar, kolej dan macam lagi. Paten baju anda boleh tentukan nak jahit macam mana. Asalkan tukang jahit boleh cantum kain-kainnya. Lagi kompleks, lagi mahal upah jahitnya. Keep it simple & nice to wear.

Kami di KilangCetak menerima tempahan baju customade (jahit khas) sekurangnya order 30 helai ke atas. Tapi 30 helai pun harga agak tinggi. Lebih elok buat banyak-banyak.

Jenis kain yang biasa orang panggil ada 3, TC, Microfiber (Eyelet) & Lacoste (Pique). Kadar harga tak sama mengikut jenis kain.

Sebelum jahit baju, kami kena dapatkan kain dulu. Tak boleh beli sikit-sikit kain, kerugian nanti. Jadi baju customade sesuai ditempah bila kuantiti banyak.

Okay, hal ni penting. MASA NAK SIAPKAN?. Nak menjahit memang ambil masa, belum dikira masa untuk mencetak lagi. Saranan kami, buat tempahan sekurang-kurangnya 3 minggu bekerja sebelum nak guna. Dapat lagi awal lagi bagus.

Baju Readymade

Ya, ini paling banyak orang tempah. Sebabnya pelanggan nak dalam masa yang segera dan kos yang tak terlalu tinggi. Tapi daripada pengalaman kami, lebih kepada nak cepat sebenarnya. Tapi tak mengapa, selagi kami boleh bantu, kami akan bantu sebelum masa baju itu diperlukan.

Bila baju readymade ni, adalah katalognya. Kita mulakan dengan baju paling HOT dibuat adalah baju cotton.

Pelbagai pilihan warna untuk baju cotton. Biasanya orang buat baju family day. Jadi nak kena ada lengan pendek, lengan panjang, kanak-kanak dan rompers/ baju baby. Tidak ketinggalan baju cotton roundneck pendek sampai saiz 8XL (besar tu….)

Baju cotton terpulang kepada anda nak cetak apa di depan mahupun di belakang. Ada juga nak letak nama dan sebagainya.

Untuk tahun 2019, kami paparkan harga terkini.

Pasti ada pelanggan yang pernah buat tempahan dengan kami. Yang RM10 dah takda ke bang? Berita baik. Untuk pelanggan yang setia, kami mengekalkan harga asas RM10 macam dulu.

Pelanggan baru jangan risau, anda pun boleh dapat harga member-member. Whatsapp laju2 kami nanti.

Kami akan bekalkan kepada anda pautan untuk katalog baju readymade lain yang kami ada.

Nak buat baju tapi belum ada idea? Anda boleh lihat koleksi gambar baju untuk tahun 2018.

link galeri gambar 2018>>> https://goo.gl/G97UgV

Setiap design baju yang selain daripada pakej RM12/RM10, harganya ada berbeza. Itu sebabnya kami akan meminta lakaran baju daripada anda. Ceritakan anda nak baju tu macam mana. Kami akan tengok macam mana dan berikan harga yang terbaik.

Penghantaran Disediakan Seluruh Negeri

Tidak kira di mana anda berada. Baju anda boleh dihantar menggunakan khidmat kurier. Jangan risau. 80% pelanggan kami adalah pelanggan dari luar negeri Perak Darul Ridzuan.

Di akhir kiriman ini, sekiranya anda berhampiran dengan kedai kami. Jemput hadirkan diri. Boleh lihat contoh baju yang disediakan.

Sekiranya anda terjumpa kiriman ini dan belum lagi nak buat baju, sila kongsi (share) kepada ahli keluarga, kawan-kawan dan kenalan lain. Kami amat berterima kasih atas usaha anda.

Sekian, terima kasih sekali lagi atas sokongan anda semua. Teruskan Cetak Baju dengan Kilangcetak.com

Dimiliki Oleh:
ASMA TEXTILE (002224436-W)
22 Medan Stesen 19/4
Station 18
31650 Ipoh
Perak
+60 5-321 5848 / 012-6596001
Waktu Operasi: Isnin hingga Jumaat 9.00 pagi hingga 6.00 petang
Sabtu/Ahad/Cuti Umum TUTUP

Kongsi pada rakan anda:

5 Tahun Cetak Baju Di Sini Promo 2018

Cetak Baju Di Sini Promo 2018 Tahun ke-5 kini di KilangCetak.com

Penghargaan untuk semua pelanggan kami yang menyokong KilangCetak.com, sukacita kami ingin menawarkan kembali Promo 2018 yang dahulunya ditawarkan pada tahun 2015. Ya, cetak baju serendah RM9 sehelai dengan kuantiti 20 helai dalam satu tempahan.

Kami sedar akan kenaikan harga barangan berbeza berbanding tahun 2015, namun kami bersemangat untuk memberikan harga cetak baju serendah RM8 sehelai dengan kuantiti minimum 100 helai.

Harga cetak baju yang amat berpatutan dan kami pasti sesuai dengan bajet anda samada untuk kegunaan hari keluarga, program kelab, baju jalan-jalan dan sebagainya.

Kualiti cetakan adalah seperti biasa, kami tidak akan kurangkan penggunaan dakwat/ink yang biasa digunakan ke atas t-shirt anda. Cetakan seperti biasa dengan harga yang betul-betul berpatutan.

Realisasikan IDEA anda di atas t-shirt/ baju SEKARANG.

Ingin melihat contoh baju yang pernah kami buat untuk pelanggan kami? Tekan di bawah (tiada akaun Instagram tiada masalah, kami buat ‘public’):

Ikuti Instagram KilangCetak untuk melihat tempahan terdahulu.

Info lain juga dipaparkan dalam Facebook kami, banyak gambar dan info yang kami letakkan di sana. Sehinggakan kebanyakan masa hingga tidak sempat untuk membalas komen/mesej anda di sana. Kami sarankan anda untuk Whatsapp terus ke talian 012-6596001.

Petua mencetak baju design sendiri:

Mulakan berwhatsapp dengan kami, 012-659 6001.
2. Berikan terus butiran seperti nama dan lokasi anda.
3. Ada design? Kalau ada terus attach
4. Berapa helai nak tempah? ada kuantiti lebih memudahkan pengiraan. Tempahan minimum adalah 20 helai. Wajib lebih 20 helai. Kurang daripada itu, maaf tak dapat ambil.
5. Tunggu balasan daripada kami.
Penetapan harga bergantung kepada design & kuantiti yang hendak ditempah.

Jika ada kelapangan boleh datang ke kedai kami yang terletak di Station 18, Ipoh, Perak. Kini di buka Isnin hingga Sabtu. Sabtu buka 9 pagi hingga 1 petang sahaja ya.

Dimiliki Oleh:
ASMA TEXTILE (002224436-W)
22A Medan Stesen 19/4
Station 18
31650 Ipoh
Perak
+60 5-321 5848 / 012-6596001
Waktu Operasi: Isnin hingga Jumaat 9.00 pagi hingga 6.00 petang
Sabtu 9.00 pagi hingga 1.00 petang
Ahad/Cuti Umum TUTUP

Kongsi pada rakan anda: